16:00

OAFF

Referat: Pålänge GIF - OAFF

Pålänge - OAFF slutar 2-6 (0-4) på Nyåker i Pålänge.
OAFF inleder svagt och Pålänge dominerar klart första 20 och man är också på väg att skapa målchanser men det strandar på någon OAFF:are. I den 23:e minuten kommer en långboll mot Joel Hiltunen - bollen ser ut att bli för lång när Pålänges målvakt och mittbacken kolliderar och Joel kan enkelt lägga in 0-1. Efter målet lyfter OAFF spelet och börjar helt plötsligt hitta rätt i löpningar och passningar. I den 30:e minuten kommer en boll in i Pålänges straffområde och hamnar till slut framför fötterna på Adam Zingmark som bredsidar in 0-2. Några minuter senare slår Joel en hörna som Adam nickar upp i nättaket till 0-3. I den 40:e minuten får Joel bollen på vänsterkanten, rycker sig förbi en försvarare och tar sig in i straffområdet, smiter snabbt mellan mittbackarna och när målisen rusar ut chippar Joel bollen över målvakten och in i mål till 0-4 - ett mästerligt mål! Vi går till paus med ledning 4-0 i en halvlek där Påläng haft mer boll och också haft ett par bra lägen som Kotten parerat och där OAFF varit supereffektivt.

Andra halvlek är bara tre minuter gammal när Anders Palo vräker sig fram på en hörna av Micke Krekula och nicken sitter säkert till 0-5. Resten av halvleken blir en transportsträcka mot slutsignalen och inget av värde händer under en lång period. I den 77:e minuten kan i alla fall Pålänge reducera genom Jaime Miguel Mayol som snyggt dribblar sig i läge och placerar bollen tätt intill Kottens vänstra stolpe. Några minuter senare slår Joel en frispark som med blåstens hjälp flyger in i målvaktens vänstra kryss till 1-6. Påläng får i slutminuten en straff och Mayol spikar slutsiffrorna till 2-6.

Sett över 90 minuter vinner OAFF rättvist även om siffrorna blev något för stora. Spelmässigt har Påläng kanske lite mer boll men OAFF:s effektivitet var enastående denna eftermiddag. I ett hårt kämpande OA plussar vi lite extra för Kotten som gjorde ett par viktiga räddningar i första halvlek! Anders Palo var magnifik i försvaret och timingen i luften var som i fornstora dar, likaså målet som var en klassisk Baloo-balja! Framåt visade Adam Zingmark att han närmar sig formen och gjorde två viktiga mål när matchen stod och vägde. Vi sparar det bästa till sist - Joel Hiltunen var sagolik och målet som betydde 4-0 var av Messi-klass!
I Påläng var Jaime Miguel Mayol en riktigt bra spelare med utmärkt teknik och även bra fysik!
Domaren Magnus Konradsson är inte felfri men insatsen är godkänd!